Tabăra de Vară - Detalii despre program

Pe 29 noiembrie 2009, Asociatia Ecosophia a lansat proiectul :
“Scoala mea- pastratoare de traditii”

Evenimentul a avut loc la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale Bucuresti, sala Ileana Berlogea şi a fost organizat în parteneriat cu UNATC Bucuresti, Asociatia Environ, Clubul Rotary Bucuresti si Lafarge. Elevi din scolile bucurestene au sustinut un spectacol de traditii si obiceiuri legate de sarbatoarea de Sf. Andrei si au confectionat din materiale reciclabile “monstri”. Traditia spune ca noaptea Sfantului Andrei este noaptea monstrilor, a spiritelor din cealalta lume, de care te poti feri cu foc, descantece si usturoi. Monstrii confectionati au avut sustinatori: Dorin Dumitru Prunariu, Tudorel Filimon, Ion Haiduc, Valentina Ionescu, Radu Grozea, Laurentiu Damian.

ARGUMENT

Proiectul iniţiat de noi vrea să dea comunităţii şcoala înapoi. -ne-am propus, ca începând de anul acesta, cu ajutorul celor 4000 de copii voluntari în cluburile noastre, să redăm şcolii rolul social pe care ea pe drept îl are,să ne aducem aminte cât de frumoase sunt tradiţiile şi poveştile noastre, câtă înţelepciune se păstreză în ele -scoala, mai ales la sate, e unul dintre reperele vieţii culturale, spirituale şi sociale. -altadata şcolile erau inima comunităţii,motiv de laudă pentru localitate, iar dascălii aveau un cuvânt de spus. -scoala păstra tradiţiile, morala, obiceiurile şi meşteşugurile. -proiectul se desfasoara la nivel national, in mod special in scolile din satele izolate:Scoala Panaci, Scoala Glodu, Scoala Coverca, Scoala Paltinis, Scoala Pestera, Scoala Dragoiasa etc.

OBIECTIVELE PROIECTULUI

-identificarea şcolilor din localităţi izolate care au cea mai mare nevoie de ajutor şi unde şcoala are un rol important în dezvoltarea comunităţii, localităţi care au un număr mare de copii şi condiţii necorespunzătoare pentru învăţământ -identificarea direcţiilor de dezvoltare în care şcoala poate avea un rol determinant -redactarea personalizată a proiectului pentru fiecare şcoală în parte -informarea autorităţilor şi administraţiilor locale despre proiect şi trezirea interesului legat de rolul şcolii ca vector de dezvoltare socială prin proiectul “Şcoala mea-păstrătoare de tradiţii” -renovarea şcolii şi amenajarea “Laboratorului Satului” -realizarea planului de acţiune ce va cuprinde evenimentele şi activităţile ce vor avea loc în şcoală cu şi pentru comunitate -comunicarea fiecărui pas şi a fiecărei etape îndeplinite a proiectului -realizarea unei companii audio-video: spot audio şi video pentru promovarea proiectului şi a susţinătorilor lui

LABORATORUL SATULUI urmareste:

-sa prezinte istoria locului respectiv, natura,traditiile si obiceiurile, costumele tradiţionale, meşteşugurile, arta populară. -să devina un loc de întâlnire pentru comunitatea locală şi un obiectiv turistic pentru vizitatori -sa aducă cu ajutorul Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa,Muzeul Taranului Roman si Muzeul National de Geologie, lămuriri legate de istoria şi importanţa fiecărui sat, localitate, comunitate.  


Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.