Tabăra de Vară - Detalii despre program

PROIECTELE NOASTRE


ROMANIA JUNIOR RANGER
Este un concurs national in care ne propunem sa descoperim viitorii rangeri ai Romaniei. Concursul are o prima etapa on-line la care pot participa toti copiii intre 8 si 15 ani.Cei
care raspund corect la cele 40 de intrebari din chestionar, vor fi invitati in tabara RangerilorJuniori, unde ii asteapta alte probe serioase si dificile, care le vor testa atat abilitatile cat si cunostintele. Invatam sa protejam natura, dar ne si distram,explorand parcurile nationale si naturale din Romania.
 
IMPREUNA PENTRU NATURA
A fost cel mai interesant si mai frumos proiect al nostru. Opt ani de zile, in fiecare vara, am organizat un concurs de educatie eco-civica pentru copii, iar marele premiu a fost o excursie intr-un parc din Europa. Au participat aproape 6000 de copii, la actiunile din cadrul proiectului si suntem foarte mandrii ca aproape toti au pastrat in suflet, cand au crescut, dragostea pentru natura.
 
SCOALA MEA PASTRATOARE DE TRADITII
E un proiect ambitios care isi propune sa dea din nou scolii rolul de centru al satului, de pastratoare a traditiilor, obiceiurilor si istoriei locului. Scoala este cea care poate sa schimbe viitorul comunitatilor, daca in jurul ei se strange intreaga comunitate. In cadrul proiectului ne propunem sa organizam in fiecare scoala din satele alese (sate de munte, izolate dar fermecatoare) un muzeu al locului, in care turistii dar si elevii sa poata vedea obiecte, fotografii vechi, descrieri ale modului de viata si ale cunostintelor oamenilor: indeletniciri traditionale, mestesuguri, produse.
 
RECUPART
Reciclarea ambalajelor si a obiectelor vechi poate fi extrem de distractiva si productiva. Nu numai ca dezvolta creativitatea si manualitatea copiilor, dar ii si invata sa nu risipeasca lucruri si obiecte care pot fi refolosite. Periodic organizam ateliere de mestesugarit si decorat, iar din cand in cand facem cate o expozitie, cu scop si mesaj.
 
ZOOMBAZA
Zoombaza este proiectul pe care il realizam impreuna cu Gradina Zoologica Bucuresti. Organizam evenimente pentru copii si parinti in care incercam sa construim o punte intre oameni si animale. Gradinile Zoologice nu mai au demult rolul de expozitie, ele sunt principalele centre de conservare si cercetare a speciilor aflate pe cale de disparitie. In gradinile Zoologice din intreaga lume se desfasoara programe de educatie si sensibilizare a oamenilor fata de mediu, natura si animale.
 
EU, CEL DE MAINE
Proiectul este ”bebelusul nostru” cel mai tanar dar cu siguranta un viitor proiect de succes. Este un proiect in care ne propunem sa dezvoltam o serie de activitati menite sa ajute copii sa-si descopere vocatia.
 
 

Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.