Tabăra de Vară - Detalii despre program


REGULAMENT

ROMANIA JUNIOR RANGER 2016


Ecosophia lanseaza concursul national "Romania Junior Ranger" 2016.

Proiectul este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania in cadrul «Programului Spatii Verzi», componenta «Arii naturale protejate».

Speram ca vom reinnoi traditia expeditiilor de vara, in care toti copiii indragostiti de natura, au o sansa sa cunoasca cele mai frumoase locuri salbatice si regulile de conservare a lor.

Proiectul se desfasoara la nivel national in perioada mai – septembrie 2016, in parteneriat cu Asociatia Administratiilor de Arii Naturale Protejate si Administratia Parcului National Piatra Craiului.

Prima etapa a concursului este o etapa on-line care cuprinde formularul de inscriere propriu-zisa in concurs si un chestionar ce cuprinde intrebari si teme care verifica cunostintele copiilor despre ariile naturale protejate, despre biodiversitate si protectia mediului.

In concurs pot participa copii cu varste cuprinse intre 8 si 15 ani (impliniti la data inscrierii in concurs).

Startul etapei on-line se va da pe 5 iunie 2016 de Ziua Internationala a Mediului, si se va incheia pe data de 30 iunie 2016.

In urma evaluarii chestionarelor primite, de catre un juriu format din reprezentanti ai Asociatiei Ecosophia si ai Asociatiei Administratiilor de Arii Naturale Protejate, in perioada 1 – 11 iulie 2016, vor fi alesi finalistii primei etape. Ei vor fi anuntati public, pe site-ul Ecosophia cat si in presa, de Ziua Internationala a Populatiei, pe 11 iulie 2016.

Etapa finala a concursului se va desfasura intre 1 si 5 august 2016 in Parcul National Piatra Craiului si va consta in parcurgerea unui traseu interactiv in care vor fi verificate cunostintele copiilor despre natura din Romania si despre ariile naturale protejate. Traseul contine ghicitori, probe de orientare in natura pe baza indiciilor precum si multe alte elemente surpriza.

 

 

ETAPA NATIONALA

 

Pe 3 august,  sarbatorind Ziua Rangerului, se va alege cel mai tanar « ranger » al Romaniei !

Pentru a primi acest titlu,  finalistii concursului Romania Junior Ranger vor avea de parcurs probe specifice meseriei de ranger: sa stie legislatia referitoare la ariile protejate, normele de comportament si ce putem face pentru a le proteja si nu in ultimul rand, sa se descurce in diferite situatii pe care le vor intalni pe traseul interactiv. Cei 30 de participanti se vor grupa in 3 echipe, fiecare echipa isi va alege un nume si un lider. Vom invata in acest fel sa lucram in echipa si sa colaboram.

Etapa nationala se desfasoara pe parcursul a doua zile:

In prima zi copii vor avea de identificat in padure plante si insecte, vor invata cum se formeaza formele de relief cu ajutorul laziii cu nisip si kinect.

Vor vizita Muzeul Pietrei Craiului unde vor invata sa recunoasca diferite trasee din parcul national cu ajutorul hartii tridimensionale aflate in muzeu.

 La sfarsitul zilei fiecare echipa va avea de raspuns la un set de intrebari despre animalele, plantele si habitatele protejate din Romania, in special din P.N.Piatra Craiului.

 A doua zi, copiii vor avea de parcurs un traseu interactiv prin padure, ghidati de ghicitori pe care vor reusi sa le dezlege doar daca au cunostinte temeinice despre natura si animale. Alaturi de ei vor fi rangerii Parcului National Piatra Craiului care ii vor indruma si care le vor explica ce inseamna cu adevarat aceasta meserie. Pe toata durata traseului copiii vor face fotografii si isi vor nota impresiile pentru a realiza un mini reportaj.

 A treia zi, la Muzeul Pietrei Craiului, in cadru oficial, fiecare echipa isi va prezenta reportajul care va fi notat de catre juriu.

 Nota finala a fiecarui elev se va calcula adunand nota de la chestionarul on-line cu nota castigata pe echipa. 

Peste tot pe unde au umblat, rangerii romani au fost ambasadori respectati ai Romaniei.

 

Pentru alte informatii va stam la dispozitie la adresa de email ecosophia@gmail.com. Noutatile despre proiect le puteti gasi si pe pagina de facebook a proiectului unde vor fi anuntati si castigatorii concursului.

 Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.