Tabăra de Vară - Detalii despre program

Comunicate de Presă

28.06.2007 - Parcul Natural Comana - prima etapa

Parcul Natural Comana - prima etapa

Astazi 28.06.07 a avut loc, in Parcul Natural Comana, prima etapa a concursului „Impreună pentru Natura” din acest an. La concurs au participat 9 echipe, formate din 11 copii, care au reprezentat 9 scoli atat din Bucuresti cat si din judetele Giurgiu si Ilfov.

La prima proba din concurs, care a constat in strangerea a cat mai multor deseuri pe categorii, s-au adunat peste 250 kg de gunoi in numai 30 minute.

La cea de-a doua proba, fiecare echipa a prezentat locul din care vine, cu toate valorile lui, naturale şi culturale.

Cele 5 echipe ramase in concurs dupa jurizarea primelor 2 probe s-au intrecut cu capcaunul in proba a treia – cautarea comorii!

Comoara este formata din 5 pietre magice, care ocrotesc padurea si care au fost furate de capcaun. Singurii care le pot recupera si le pot inapoia Zanei Padurii sunt copiii!

In padure i-au asteptat o multime de surprize: ghicitori, indicii si personaje fantastice!

Locul I a fost ocupat de echipa „Micii Ecologisti” de la scoala nr 40 din Bucuresti.

Locul II – echipa „Bujorul Romanesc” – scoala nr. 1, Comana

Locul III – echipa „Spiridusii padurii” – scoala nr. 114, Bucuresti

La concurs au fost prezenti reprezentanti ai Regiei Nationale a Padurilor, ai Administratiei Parcului Natural Comana si ai sponsorilor.

Premiul I, pe langa o multime de premii alcatuite din jucarii si dulciuri, a constat si in materiale de constructii pentru renovarea scolii.

Echipa „Micii Ecologisti” va merge mai departe la etapa nationala a concursului unde castigatorii vor primi o excursie de 10 zile in strainatate.

Urmatoarea etapa va avea loc saptamana viitoare in Parcul Natural Balta Mica a Brailei.

Premiat la Gala Societăţii Civile, „Împreună pentru Natură” are ca principal obiectiv sensibilizarea oamenilor faţă de mediu.Concursul „Împreună pentru Natură” este organizat anual de Asociaţia Ecosophia sub patronajul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, în parteneriat cu Televiziunea Română, Regia Naţională a Pădurilor, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „ Grigore Antipa , Carpatcement, REBU- RER Ecologic, Romstal, Atlassib şi Alka.


Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.