Tabăra de Vară - Detalii despre program

Comunicate de Presă

19 iulie 2009 - Eco-regiunea Dobrogea

Eco-regiunea Dobrogea

COMUNICAT DE PRESĂ

Duminică, 19 iulie 2009, în Parcul Naţional Munţii Măcinului, va avea loc a treia etapă a concursului „Împreună pentru Natură” din acest an. La concurs vor participa peste 40 de copii, echipe care reprezintă Parcul Naţional Munţii Măcinului, Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, Parcul Natural Putna Vrancea şi Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Concursul „Împreună pentru Natură” este organizat anual de Asociaţia Ecosophia sub patronajul Ministerului Mediului în parteneriat cu Televiziunea Română, Regia Naţională a Pădurilor, Gardianul, , Carpatcement, Atlassib,Noriel, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa si Microbest.Este al 6 lea an de concurs si etapa regională eco-regiunea Dobrogea va fi găzduită de Parcul Naţional Munţii Măcinului. Parcul Naţional Munţii Măcinului are o suprafaţă de 11.149,15 hectare, şi este împărţit în două zone: Culmea Pricopanului şi Munţii Măcinului. Muntii Macinului sunt situati in sud-estul Romaniei, respectiv in nord-vestul Dobrogei, in judetul Tulcea, intre Valea Dunarii, Valea Luncavitei si inseuarea Cerna-Horia şi sunt cei mai vechi munţi din România, rezultat ai orogenezei Hercinice. Altitudinea variază în parc între 7 şi 467 metri, pantele fiind abrupte, cu o diferenţă de altitudine mare pe o distanţă mică. În Parcul Naţional Munţii Măcinului sunt identificate 24 de habitate prioritare, dintre care unul este unic în lume! (Pădurea de fag dobrogeană)

Copiii înscrişi în programul „Împreună pentru Natură” abia aşteaptă să se întreacă în cunoştinţe despre natură şi protecţia mediului. Şi pentru că faptele sunt mai importante decât vorbele, prima probă din concurs va consta în strângerea a cât mai multor deşeuri, bineînţeles, pe categorii.

În a doua probă, fiecare echipă va prezenta locul din care vine, cu toate valorile lui,naturale şi culturale. Iar cine trece de primele două probe, se va întrece cu căpcăunul în proba a treia – căutarea comorii!

Comoara e formată din 5 pietre magice, care ocrotesc pădurea şi care au fost furate de căpcăun. Singurii care le pot recupera şi le pot înapoia Zânei Pădurii sunt copiii!

În pădure îi aşteaptă o mulţime de surprize: ghicitori, indicii şi personaje fantastice! Castigatorii etapei regionale vor participa la etapa nationala unde premiul cel mare este o excursie intr-un parc din strainatate. Anul trecut castigatorii au fost o saptamana in Parcul National Gran Paradiso din Italia. Premiat la Gala Societăţii Civile, „Împreună pentru Natură” are ca principal obiectiv sensibilizarea oamenilor faţă de mediu. Dacă copiii noştri pot şi vor să adune deşeurile, dacă se întrec pentru salvarea pădurilor, a parcurilor, a naturii, noi, cei mari de ce să nu le fim alături?

Asociaţia Ecosophia


Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.