Tabăra de Vară - Detalii despre program

Comunicate de Presă

16 august 2007 - A avut loc în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei etapa naţională din acest an, a concursului internaţional Împreună pentru Natură.

A avut loc în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei etapa naţională din acest an, a concursului internaţional Împreună pentru Natură.

Pentru că cele 7 echipe câştigătoare la etapele regionale au fost formate din copii provenind în majoritate din zone de munte locul ales pentru desfăşurarea naţionalei a fost o surpriză placută.

Copii au petrecut 3 zile pe Insula Calia, unde s-a amenajat special pentru ei o tabără de corturi. Au fost copii care au vazut pentru prima data Dunărea şi au avut ocazia să se scalde în apele ei.

Balta Mică a Brăilei este singura zonă umedă rămasă în regim natural după desecarea Bălţii Mari a Brăilei şi a Bălţii Ialomiţei, care păstrează sisteme caracteristice atât deltei, cât şi zonei inundabile; este a doua după Delta Dunării, având o suprafaţă de 21074 ha. Parcul Natural Balta Mică a Brăilei este format din şapte insule şi ostroave, pe care se află 49 de lacuri şi iezere, a căror suprafaţă variază de la 30 la 300 de hectare.

Copii au aflat toate aceste detalii de la administratorii parcului. Administraţia parcului condusă de director de parc dr. ing. Radu Moisei, apartine de Regia Naţionlă a Pădurilor – Direcţia Silvică Braila.

La concurs au fost prezenţi reprezentanţi ai partenerilor şi sponsorilor proiectului.

Concursul „Împreună pentru Natură” este organizat anual de Asociaţia Ecosophia sub patronajul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, în parteneriat cu Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Regia Naţională a Pădurilor, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Primaria Brăila, Carpatcement – HeidelbergCement Group, REBU- RER Ecologic, Romstal, Atlassib, Alka, Peak Toys şi Hotel Triumph.

Pe lângă cele 7 echipe câştigătoare la etapele regionale a fost prezentă şi echipa TVR, condusă de dna profesoară Monica Popa, de la şcoala generală Jose Marti din Bucureşti.

Prezenţa d-nei profesoare este de admirat pentru că s-a oferit voluntar în acest proiect şi a reuşit să conducă echipa de copii, care s-au întâlnit pentru prima data la Brăila, până pe locul al 6-lea în concurs.

Prima şi ultima zi au fost pentru bălăceală, distracţie, legarea unor prietenii, poveşti spuse la foc de tabără şi multe lucruri interesante de aflat. Ziua din mijloc a fost dedicată concursului.

Concursul a început cu o proba de pus cortul. În funcţie de timpul obţinut la această probă s-a hotărât ordinea intrării în traseu. La cea de-a doua probă copii au avut de învins un traseu cu obstabole, din care n-a lipsit mersul pe bârnă, trecut pe sfoară între doi copaci, alergarea printre fanioane, totul contra cronometru.

Proba a treia - traseul pregătit de spiriduşi în pădure a fost unul cu totul neaşteptat. De data asta n-au mai avut ghicitori care să-i ajute şi doar Roza vânturilor care le-a indicat locurile unde se aflau personajele din pădure.

Surpriza a fost fratele căpcăunului prezent şi el pe traseu. Ca să obţină obiectul magic copii au trebuit să se întreacă la "trasul de sfoară” cu căpcăunul.

La focul de tabără a avut loc premierea. Premiul cel mare, o excursie într-un parc natural din Europa. Iată clasamentul:

Locul I – echipa Bison Land, câştigători ai etapei care a avut loc în Parcul Natural Vânători Neamţ

Locul II – echipa Ligularia Sibirica, câştigători ai etapei care a avut loc în Parcul Naţional Piatra Craiului

Locul III – echipa Pro Someş, câştigători ai etapei care a avut loc în Parcul Naţional Retezat

Locul IV – echipa Nepoţii Vrâncioaiei, câştigători ai etapei care a avut loc în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei

Locul V – echipa Prietenii Naturii, câştigători ai etapei care a avut loc în Parcul Naţional Cozia

Locul VI – echipa Fluturaşii Naturii, TVR

Locul VII – echipa Micii Ecologişti, câştigători ai etapei care a avut loc în Parcul Natural Comana

Locul VIII – echipa Salvatorii, câştigători ai etapei care a avut loc în Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului

Gata! Emoţiile au luat sfarsit. Bison Land se vor întrece la etapa internaţională, care va avea loc pe 23 august în Parcul Natural Munţii Maramureşului, cu echipe din Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova şi Grecia.


Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.