Tabăra de Vară - Detalii despre program

Comunicate de Presă

Intr-o zi cu soare - Parcul Naţional Cozia - a treia etapa

Parcul Naţional Cozia - a treia etapa

Săptămâna aceasta, a avut loc în Parcul Naţional Cozia, cea de-a treia etapă a concursului internaţional de ecologie pentru copii „Împreună pentru Natură” – 2007.

Parcul Naţional Cozia se află în partea central-sudica a Carpatilor Meridionali si este format in principal din Masivul Cozia, o parte a Muntilor Capatanii si Masivul Doabra din Muntii Lotrului. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 17100 de hectare şi se află în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor, prin Direcţia Silvică Râmnicu Vâlcea.

La concurs au participat echipe reprezentând şcolile din judeţele Vâlcea şi Gorj.

La prima probă din concurs, care a constat în strângerea a cât mai multor, bineînţeles pe categorii, s-au adunat 381,6 kg de gunoi în numai 30 minute. Cea mai harnică echipă a fost Ecosunătoarea, o echipă formată din 10 fete şi un singur băiat, care au strâns, nici mai mult nici mai puţin, 107 kg. de gunoi.

În proba a treia, ajutaţi de personaje fantastice, copiii s-au întrecut cu căpcăunul pentru găsirea comorii!

Comoara este formată din 5 pietre magice, care dacă ajung în mâinile copiilor, au darul de a-i ajuta să înmoaie inimile îngheţate ale oamenilor care nu mai respectă natura şi taie pădurea. Zâna pădurii şi-a pus toate speranţele în copii şi copiii de-abia aşteaptă să-i dea o mână de ajutor. De data aceasta copii au avut parte de o surpriză! Spiriduşul a fost răpit de căpcăunul cel rău!

În pădure i-au aşteptat o mulţime de obstacole, pe lângă personaje fantastice, : ghicitori, indicii şi un traseu greu de străbătut.

În urma jurizării s-au urcat pe podium:

Locul III – echipa „Ecoţurţudan” – Liceul Teoretic Brezoi, Râmnicu Vâlcea cu un punctaj de 79 pct.

Locul II – echipa „Ecosunătoarea” – Jud Gorj , Şcoala Dumbrăveni, Crasna – 85 pct.

Locul I a fost ocupat de echipa „Prietenii Naturii” de la şcoala Şcoala Şerban – Vodă Cantacuzino, Călimăneşti cu 86 pct. Premiul cel mare, pe lângă o mulţime de premii alcătuite din jucării şi dulciuri, a constat şi în materiale de construcţii pentru modernizarea şcolii, sponsorizare oferită de Romstal .

Echipa „Prietenii Naturii” va merge mai departe la etapa naţională a concursului unde câştigătorii vor primi o excursie de 10 zile în străinătate.

La concurs au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, ai Regiei Naţionale a Pădurilor şi ai Administraţiei Parcului Naţional Cozia.

Următoarea etapă va avea loc săptămâna viitoare în Parcul Naţional Piatra Craiului.

Premiat la Gala Societăţii Civile, „Împreună pentru Natură” are ca principal obiectiv sensibilizarea oamenilor faţă de mediu.

Concursul „Împreună pentru Natură” este organizat anual de Asociaţia Ecosophia sub patronajul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, în parteneriat cu Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Regia Naţională a Pădurilor, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Carpatcement, REBU- RER Ecologic, Romstal, Atlassib, Alka şi Peak Toys.


Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.