Tabăra de Vară - Detalii despre program

Comunicate de Presă

06.07.2007 - Parcul Natural Balta Mică a Brăilei - a doua etapa

Parcul Natural Balta Mică a Brăilei - a doua etapa

Astăzi, 06.07.2007. a avut loc în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, cea de-a doua etapă a concursului „Împreună pentru Natură” din acest an. La concurs au participat 5 echipe, formate din 11 copii, care au reprezentat 5 şcoli atât din judeţul Brăila cât şi din judeţele Tulcea şi Vrancea.

La prima probă din concurs, care a constat în strângerea a cat mai multor deşeuri pe categorii, s-au adunat peste 150 kg de gunoi în numai 30 minute.

La cea de-a doua probă, fiecare echipă a prezentat locul din care vine, cu toate valorile lui, naturale şi culturale.

Cele 5 echipe participante, ajutate de personaje fantastice, s-au întrecut cu căpcăunul în proba a treia – căutarea comorii!

Comoara este formată din 5 pietre magice, care ocrotesc pădurea şi care au fost furate de căpcăun. Singurii care le pot recupera şi le pot înapoia Zânei Pădurii sunt copiii!

În pădure i-au aşteptat o mulţime de surprize: ghicitori, indicii şi personaje fantastice!

În urma jurizării s-au urcat pe podium:

Locul III – echipa „Peştişorii” – şcoala generală I.L. Caragiale, Brăila.

Locul II – echipa „Bujoreii Dobrogeni” – şcoala generală Greci, Brăila

Locul I a fost ocupat de echipa „Nepoţii Vrâncioaiei” de la şcoala generală Tulnici, Vrancea. Premiul cel mare, pe lângă o mulţime de premii alcătuite din jucării şi dulciuri, a constat şi în materiale de construcţii pentru modernizarea şcolii, oferite de Romstal.

Echipa „Nepoţii Vrâncioaiei” va merge mai departe la etapa naţională a concursului unde câştigătorii vor primi o excursie de 10 zile în străinătate.

La concurs au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, ai Regiei Naţionale a Pădurilor şi ai Administraţiei Parcului Natural Balta Mică a Brăilei şi mulţi alţi invitaţi care au încântat copii seara la foc de tabără.

Următoarea etapă va avea loc săptămâna viitoare în Parcul Naţional Cozia.

Premiat la Gala Societăţii Civile, „Împreună pentru Natură” are ca principal obiectiv sensibilizarea oamenilor faţă de mediu.

Concursul „Împreună pentru Natură” este organizat anual de Asociaţia Ecosophia sub patronajul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, în parteneriat cu Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Regia Naţională a Pădurilor, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Carpatcement, REBU- RER Ecologic, Romstal, Atlassib, Alka şi Peak Toys.


Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.