Tabăra de Vară - Detalii despre program

Arhiva evenimente

- STOP JOC - etapa on-line, ROMANIA JUNIOR RANGER 2016

STOP JOC - etapa on-line, ROMANIA JUNIOR RANGER 2016

 Pe 10 iulie am spus “stop joc”  etapei on-line a editiei din acest an a concursului national de ecologie si protectia mediului “Romania Junior Ranger”, din cadrul proiectului ”Un muzeu pentru Craiasa Carpatilor”, proiect desfasurat de Asociatia Ecosophia in colaborare cu Parcul National Piatra Craiului.

Cei aproximativ 100 de elevi cu varste intre 8 si 15 ani, care au raspuns chemarii noastre si au completat sarguincios chestionarele de concurs descarcate de pe site-ul Asociatiei Ecosophia, asteapta acum cu sufletul la gura rezultatele comisiei care va da verdictul: nominalizarea castigatorilor ce vor participa in etapa finala a concursului. Lucru de loc usor avand in vedere raspunsurile documentate ale participantilor.

Indrumati de profesorii de specialitate, folosind informatiile puse la dispozitie pe site-ul Asociatiei Ecosophia sau documentandu-se pe cont propriu, participantii  ne-au impresionat cu raspunsuri corecte la cea mai mare parte a intrebarilor. Ne-am bucurat sa aflam – de exemplu - ca toti stiau ca tara noastra adaposteste ultimele ecosisteme suta la suta naturale. Sau, ca toti stiau cum trebuie sa se comporte in mijlocul naturii pentru a  proteja ecosistemele.

Etapa finala a concursului va avea loc inte 1 si 5 august, si se va desfasura intr-o tabara organizata in satul Magura, din Parcul National Piatra Craiului.

In prima zi de concurs, copiii vor invata cum se modeleaza formele de relief cu ajutorul unei lazi si a realitatii augmentate si vor vizita Muzeul Pietrei Craiului, unde vor invata sa recunoasca diferite trasee din parcul national. cu ajutorul hartilor tridimensionale aflate in muzeu.

A doua zi, de Ziua Rangerului, vor avea de parcurs un traseu interactiv prin padure, ghidati de ghicitori pe care vor reusi sa le dezlege doar daca au cunostinte temeinice despre natura si animale, vor avea de identificat plante si insecte, vor indruma turistii din parc, in calitate de rangeri voluntari.

Alaturi de ei vor fi rangerii Parcului National Piatra Craiului care ii vor indruma si le vor explica ce inseamna cu adevarat aceasta meserie.

In fine, sfarsitul zilei va aduce si momentul mult asteptat: castigatorul concursului va fi desemnat cel mai tanar “ranger” al Romaniei si va fi rasplatit cu un binemeritat premiu! 

 

Aflat la cea de-a 4-a sa editie, proiectul este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania in cadrul “Programului Spatii Verzi”, componenta “Arii naturale protejate”. 03-10-2016

Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.