Tabăra de Vară - Detalii despre program

Arhiva evenimente

- PUNCTUL DE VEDERE AL ASOCIATIEI ECOSOPHIA REFERITOR LA MODIFICAREA OUG 57/2007

PUNCTUL DE VEDERE AL ASOCIATIEI ECOSOPHIA REFERITOR LA MODIFICAREA OUG 57/2007

         

Asociatia Ecosophia isi exprima profunda indignare si protesteaza impotriva  modificarilor propuse in proiectul de ordonanta de urgenta care modifica OUG nr.57/2007.

 

 

 

 

Consideram ca modificarile referitoare la avizul administratiilor /custozilor ariilor protejate trebuie sa ramana obligatoriu, si nu consultativ cum se doreste in articolul 28, alineatul 10. Eliminarea obligativitatii acestuia va conduce la incapacitatea administratorilor/custozilor de a asigura statutul favorabil de conservarea a ariilor protejate. Daca avizul este DOAR consultativ, administratorii/custozii vor fi direct raspunzatori pentru periclitarea ulterioara a statutului ariei protejate, dar pe de alta parte li se inlatura, cu buna stiinta, singurul instrument prin care pot interveni impotriva deciziilor exclusiv politice. De asemenea consideram ca eliminarea obligativitatii consultarii administratiilor/custozilor ariilor protejate deschide o cale care duce spre confuzie, situatii partinitoare si total lipsite de transparenta si obiectivitate, care vor favoriza beneficiarii proiectelor sau activitatilor, nicidecum mentinerea permanenta a statutului de conservare pentru care aria protejata a fost creata.

 

 

 

 

Prin modificarile aduse la articolul 561, alineatul 1 si 2 din OUG 57/2007, consideram ca se atenteaza grav si cu buna stiinta la integritatea capitalului natural al tarii noastre. Statul roman in loc sa actioneze impotriva factorilor care duc la pierderea statutului de conservare a unei arii protejate, faciliteaza desfiintarea ariei protejate. Cu alte cuvinte, de ce sa impunem agentilor economici ( de exemplu) sa refaca habitatele distruse, cand putem sa le dam spre exploatare (distrugere) intreaga zona. Daca isi pierde statutul de conservare o parte din aria protejata, nu intelegem de ce trebuie retras statutul de arie protejata intregii zone care nu a fost afectata. Consideram ca aceasta masura da posibilitatea desfiintarilor abuzive, discretionare si care nu are nimic de a face cu protectia mediului.

 

 

 

 

 

 

 

 

ASOCIATIA ECOSOPHIA

 30-08-2013

Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.