Tabăra de Vară - Detalii despre program

Arhiva evenimente

- S-a dat startul concursului Romania Junior Ranger, editia 2013

S-a dat startul concursului Romania Junior Ranger, editia 2013

 

                              

Pentru ca din 22 mai pana pe 5 iunie sunt doua saptamani intregi dedicate protectiei mediului,  in Parcul National Piatra Craiului au avut loc si primele actiuni din cadrul proiectului, alaturi de alte activitati sustinute de administratia parcului.

Pe 22 mai, 70 de elevi si profesori din scolile aflate in raza Parcului National Piatra Craiului au pornit de la sediul parcului pana  in Prapastiile Zarnestiului.

Au fost puse intrebari despre flora si fauna specifice parcului, copiii au primit raspunsuri competente  din partea specialistilor si au avut ocazia sa faca o multime de fotografii. Ca si anul trecut, aceste fotografii vor imbogati expozitia aflata in holul mare al cladirii administratiei P.N.Piatra Craiului.

 Astfel s-a facut o documentare serioasa si o pregatire minutioasa la fata locului pentru activitatile urmatoare din proiect  printre care se numara si realizarea unei poteci tematice, numita ‘Poteca Piticilor’.  Copiii vor participa la  atelierele de pictura pe piatra, pe lemn, modelaj din lut pentru a realiza panourile si marcajele destinate amenajarii potecii.         

Nici „Ziua europeana a Parcurilor” nu a trecut fara sa fie sarbatorita in cadrul proiectului Romania Junior Ranger – 2013 . Un grup de elevi de la Scoala Generala nr.97 din Bucuresti precum si  elevii Scolii Generale cu clasele V – VIII din satul Magura au incercat sa ghiceasca din ce parcuri naturale si nationale din Romania au fost  fotografiile pe care le-au vizionat, au urmarit cu interes proiectia filmului documentar despre Piatra Craiului, au discutat cu reprezentantii parcului despre imaginile vazute si le-a fost prezentat proiectul Romania Junior Ranger – editia 2013.  

Asociatia Ecosophia in parteneriat cu Asociatia Administratiilor de Arii Naturale Protejate si cu Administratia Parcului National Piatra Craiului, a demarat in data de  1 mai 2013, proiectul “Romania Junior Ranger 2013” .  Proiectul, aflat la a doua editie, este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania , avand ca obiectiv principal  educatia eco-civica prin copii, implicarea scolilor in procesul de constientizare referitor la importanta ariilor naturale protejate din Romania, implicarea activa a comunitatilor din interiorul si limitrofe ariilor naturale protejate. In acest moment la noi in tara sunt  28 de parcuri naturale si nationale, care din pacate sunt subfinantate, in ciuda faptului ca au un potential economic urias. De aceea este foarte important ca oamenii, mai ales cei care locuiesc in zona ariilor protejate sa fie informati asupra drepturilor si obligatiilor lor, inclusiv asupra posibilitatilor de colaborare cu administratiile ariilor protejate.

Descarca aici Chestionarul RJR 2013

 19-06-2013

Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.