Tabăra de Vară - Detalii despre program

Arhiva evenimente

- Ziua Europeana a Parcurilor 2012

Ziua Europeana a Parcurilor 2012

Pregatirile pentru cei mai tineri rangeri ai Romaniei au inceput in Parcul National Piatra Craiului.

            Pe 24 mai, de Ziua Europeana a Parcurilor, toti cei care sunt inscrisi in cluburile ecologice de pe raza Parcului National Piatra Craiului s-au adunat la Centrul de Vizitare Zarnesti pentru prima lectie :  sa inteleaga importanta locurilor in care s-au nascut si au crescut.

            Au vizionat filme despre Parcul National Piatra Craiului dar si despre importanta ariilor protejate si au comentat fotografiile castigatoare in concursul « Lumea mea e vie ! » .

Cel mai important moment a fost cel in care copii au vrut sa afle ce inseamna sa fii un adevarat ranger. Au inteles ca e nevoie de implicare, daruire si sacrificiu. Curiozitatea lor, dar si dorinta de a lupta pentru o « lume vie » i-au facut pe copii sa ramana ore in sir in Centrul de Vizitare de la Zarnesti. Au cerut materiale informative pentru a arata si parintilor cat de important este sa lupti sa pastrezi ceea ce ai mai de pret : locurile natale.

            Mai mult decat atat, au promis ca vor reveni in Centrul de Vizitare pentru a-i insoti pe adevaratii rangeri pe teren, pentru a da si ei o mana de ajutor la protectia si conservarea mediului.

            Tocmai de aceea, dragi turisti, va rugam ca in plimbarile din aceasta vara sa ii salutati pe tinerii nostri rangeri daca ii veti intalni. Si poate pentru ei, veti fi mai atenti in momentul in care urcati pe munte : nu ii lasati pe ei sa adune pet-urile voastre sau ambalajele !! Si daca veti pasi pe Poteca Piticilor, priviti cu atentie : totul este realizat cu bucuria lor, a celor mici !

            Poteca Piticilor este o poteca tematica in Parcul National Piatra Craiului ce va fi realizata in cadrul proiectului Romania Junior Ranger, proiect finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania.

Proiectul se desfasoara la nivel national in perioada mai – septembrie 2012, in parteneriat cu Asociatia administratiilor de arii naturale protejate”  si Administratia Parcului National Piatra Craiului.

 

 05-06-2012

Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.