Tabăra de Vară - Detalii despre program

Arhiva evenimente

- GADGETURI si JUCARII RECICLATE de COPII

GADGETURI si JUCARII RECICLATE de COPII

Asociatia Environ si Asociatia Ecosophia lanseaza  pe 15 octombrie 2010 campania “Gadgeturi si jucarii reciclate de copii!” Practic este vorba despre o campanie de educare si constientizare dedicata copiilor, legata de imperios necesara reciclare a deseurilor electrice si electronice.
Transformarea unei jucarii in deseu nu tine numai de pierderea utilitatii acesteia, ci si de plictiseala, moda sau dorinta de a primi o jucarie noua.
            De aceea este foarte important ca cei mici sa constientizeze necesitatea de a colecta si recicla aceste produse. Se stie ca educatia prin copii, este cea mai puternica forma de educatie. Prin copii, informatia ajunge si la parintii lor, cei care sunt in fapt responsabili si care pot face ceva.
            Colectarea acestor deseuri nu este anevoioasa. Cu un pic de imaginatie ea poate deveni foarte distractiva, asa ca propunem un joc:
 
1.Fiecare scoala care doreste sa participe in acest program va primi din partea noastra o pubela, in care copiii pot arunca jucariile electrice sau electronice uzate.
2. Dupa o luna de zile, se va masura cantitatea de deseuri acumulata, iar scoala care a strans cele mai multe deseuri va primi premiu un calculator:Gadgetul Suprem!
3. Deasemenea un loc aparte il vor avea bateriile. Acestea sunt foarte nocive pentru mediu daca sunt aruncate iresponsabil. Cu siguranta nu stiati ca mercurul dintr-o singura baterie de ceas poate infesta 500 l de apa pentru o perioada de 50 de ani! De aceea si pentru baterii fiecare scoala va primi o pubela speciala.
4. Ridicarea pubelelor se va face in cadrul unui work-shop destinat copiilor. Trainerii nostrii vor prezenta intr-un mod nostim si sub forma de joc interactiv cunostintele legate de reciclarea DEEE-urilor si vor darui copiilor pliante si reviste de colorat realizate special pentru aceasta campanie.
5. Tot pentru copii, vom realiza si un concurs individual de desene si compuneri. Copiii sunt invitati sa ne trimita creatiile lor, iar cele mai frumoase vor fi postate pe site-ul nostru www.ecosophia.ro, iar creatorii lor vor fi premiati.
6. Si, ca sa nu ii uitam nici pe profesori, avem un concurs si pentru ei. Asteptam din partea lor propuneri pentru realizarea unei brosuri cu informatii destinate copiilor, conceputa pentru ei si intr-un limbaj accesibil varstei lor. Cel mai frumos concept va fi premiat.
 
            Campania se adreseaza scolilor si copiilor din intreaga tara.
Pentru inscrieri si alte detalii, nu ezitati sa ne scrieti pe adresa de mail ecosophia@gmail.com.15-10-2010

Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.