Tabăra de Vară - Detalii despre program

Arhiva evenimente

- Directionati 2%

Directionati 2%

Stimati colaboratori,

Dupa cum bine stiti, pana pe data de 15 mai 2010 trebuie depus formularul 230 pentru sistemul "2%". Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor.

Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice, sa directioneze 2% din impozitul lor pe venitul din anul 2009, catre o organizatie neguvernamentala. Acest mecanism are o serie de avantaje pentru toate partile implicate - cetateni, organizatii si stat:

este un mecanism democratic ce contribuie la transparenta politicii fiscale si bugetare

asista organizatiile neguvernamentale in eforturile lor de a solutiona diferite probleme sociale

le permite cetatenilor sa contribuie la eforturile de a rezolva diferite probleme sociale fara a genera insa un cost suplimentar

degreveaza bugetul de stat avand in vedere ca serviciile oferite de organizatiile neguvernamentale sunt in general de calitate buna si eficiente din punct de vedere al costurilor deoarece organizatiile neguvernamentale mobilizeaza resurse financiare din surse diferite si multe implica munca voluntarilor

creeaza o legatura intre stat, cetateni si organizatii contribuind astfel la dezvoltarea societatii civile si a capitalului social

 

Asociaţia Ecosophia este o asociaţie non profit, creată cu scopul de a promova valorile tradiţionale ale României, atât pe cele naturale (biodiversitate,peisaje,resurse,etc.) cât şi pe cele culturale.Asociaţia Ecosophia s-a înfiinţat în 2003 şi principalul proiect al organizaţiei este concursul internaţional de educaţie eco-civică pentru copii „Împreună pentru Natură”. În 2007, proiectul şi implicit toţi susţinătorii lui, au fost premiaţi la Gala Societăţii Civile, la secţiunea dedicată protecţiei mediului, iar in 2009 la Gala de Excelenta pentru Mediu. În şase ani de activitate, datorită concursului s-au înfiinţat 160 de cluburi ecologice în şcolile din ţară si încă 40 de cluburi active în Bucureşti. În fiecare an concursul s-a desfăşurat în nouă parcuri naturale şi naţionale din ţară după cum urmează: 7 etape regionale, etapa naţională şi din anul 2006 etapa internaţională. În toţi aceşti ani au fost implicaţi aproximativ 4000 de copii şi 1000 de profesori.

In anul 2010 asociatia Ecosophia va desfasura urmatoarele proiecte:

1. IMPREUNA PENTRU NATURA – concurs de educatie eco-civica pentru elevi.

2. SCOALA MEA, PASTRATOARE DE TRADITII – proiect care isi propune sa redea scolilor din sate, rolul social de pastratoare a obiceiurilor si indeletnicirilor traditionale in comunitate.

3. RECUPART – proiect care urmareste dezvoltarea creativitatii si imaginatiei copiilor si tinerilor prin procesul de transformare a ambalajelor uzate, sau alte tipuri de deseuri in obiecte utile si frumoase.

4. ZOOMBAZA – realizat in colaborare cu Gradina Zoologica Bucuresti este un program de apropiere si sensibilizare a copiilor fata de animalele salbatice.

 Alte informatii si detalii despre proiectele Asociatiei Ecosophia gasiti accesand site-ul www.ecosophia.ro

Formularul completat cu datele dvs. personale trebuie depus la Administratia Financiara de care apartineti sau poate fi trimis prin posta ca scrisoare recomandata cu confirmare de primire pe adresa Administratiei Financiare de care apartineti, pana cel tarziu la data de 17 mai 2010 (data postei).

 

Va multumim pentru sprijinul acordat!

Asociatia Ecosophia

Persoana de contact

Diana Dimian

0788520797

 

Click aici pentru a descarca formularul 230.13-05-2010

Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.