Tabăra de Vară - Detalii despre program

Arhiva evenimente

- TE ASTEPTAM SI PE TINE!

TE ASTEPTAM SI PE TINE!

 

 
 
 
PROGRAM ACTIVITĂTI CLUBURI ECOLOGICE
 
            Sfârşitul acestui an aduce multe schimbări, evenimente, campanii si mişcări sociale, toate cu impact asupra fiecăruia dintre noi. De aceea, e firesc să ne implicăm, să încercăm să atragem în viaţa noastră gândurile şi faptele bune.Chiar dacă eşti mic, ai un cuvânt de spus, totul este să-l facem auzit! Cum putem face asta? Avem cele mai puternice metode de persuasiune de pe faţa pământului: glasul copiilor şi candoarea nevinovăţiei! Aşa că vă propunem următorul program:
 
LUNA NOIEMBRIE – “Şcoala mea, păstrătoare de tradiţii”
 
Cea mai importantă sărbătoare a lunii noiembrie este Sf. Andrei . Din păcate astăzi ştim mai multe despre Halloween, decât despre noaptea Sf. Andrei, care este una dintre cele mai interesante şi provocatoare sărbători tradiţionale româneşti. Şi asta nu e tot, Sfântul Andrei este ocrotitorul României.
Cum vom schimba lucrurile:
-         Comandamentul: Şcoala noastră
-         Cui ne adresăm (grupul ţintă): Părinţilor, bunicilor, colegilor şi tuturor celor care vor fi invitaţi să participe la evenimente.
-         Acţiuni principale:
1.      Şezătoarea – ne vom aduna şi vom face un plan de acţiune. Vom hotărî împreună cine ce face şi care este programul acţiunilor viitoare. Vom aduce de acasă toate materialele reciclabile posibile: pet-uri, sfori, lipici, bandă adezivă, becuri arse, bucăţi de materiale textile, hârtie, etc. Vom confecţiona monştrii de toate felurile, de preferat goi pe interior, ca să punem în ei lanterne. Aceşti monştrii vor fi personajele principale într-un spectacol pe care îl vom pune la cale.
2.      Promovarea: vom face invitaţii pe care le vom trimite cunoscuţilor, prietenilor şi autorităţilor. Vom invita postul de radio local să ne fie partener şi să anunţe acţiunea noastră. Vom împărţi fluturaşi oamenilor de pe strada noastră.
3.       Spectacolul  şi expoziţia– vom pune în scenă diferite obiceiuri, poveşti şi legende legate de noaptea Sfântului Andrei. În faţa publicului, îi vom prezenta şi pe monştrii noştri, pe care îi vom numi „Monştrii Indiferenţei” şi care sunt, cu siguranţă, varianta modernă a monştrilor din poveşti, întrupări ale răului, în noaptea magică de Sfântul Andrei.
Vom aduce de acasă obiecte vechi, costume populare, chiar şi mâncăruri tradiţionale şi vom decora cu ele încăperea pe care am ales-o pentru spectacol. În acest fel, şcoala noastră va adăposti, pentru o zi, un mic muzeu al satului nostru.
4.      Licitaţia: După spectacol vom scoate la licitaţie fiecare obiect confecţionat de noi.Pentru asta trebuie ca fiecare obiect să fie prezentat de către unul dintre noi.De asemenea trebuie să avem un maestru de ceremonii, cel care va conduce licitaţia.Fiecare obiect vândut la licitaţie va fi însoţit de un „certificat de autenticitate” , cu ştampilă şi semnătură, care să ateste confecţionarea lui de către copii în cadrul proiectului nostru. Certificatul va conţine numele autorilor, data şi locul unde a fost creat. De asemenea, cumpărătorul lui va primi chitanţă pentru suma depusă şi va intra în rândul donatorilor onorifici ai asociaţiei noastre.
 
5.      Planul de marketing – Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru derularea activităţilor de protecţia mediului.
 
Vom premia cel mai reuşit proiect şi grupul care a strâns cea mai mare sumă de bani la licitaţie. Premiul va fi un calculator conectat la internet, pentru şcoală.După terminarea proiectului, monştrii rămaşi vor fi expuşi în şcoală, într-un colţ, pe care îl vom boteza „Monstrul la colţ!” În acest loc vom aşeza o pubelă specială pentru strângerea diferenţiată a deşeurilor, pubelă oferită de Asociaţia Environ.
La Bucureşti evenimentul va avea loc la Teatrul Metropolis. În programul serii vor intra: o expoziţie de fotografii şi o vizionare de film documentar sub titlul: „Săpânţa, tradiţia umorului sătesc” şi un program artistic susţinut de copii din Maramureş, Moldova şi Hunedoara.
 
 LUNA DECEMBRIE – „RECUPART”
 
  1. Primele 2 săptămâni ale lunii decembrie le vom dedica pregătirii ornamentelor de Crăciun. Bineînţeles ele vor fi confecţionate numai din materiale reciclate.
  2. Tot în această perioadă vom strânge la şcoală lucruri şi jucării de care nu mai avem nevoie. Le vom dărui de Crăciun copiilor fără posibilităţi materiale.
  3. La grădina Zoologică Bucureşti, în sala de educaţie, pe 5 şi 12 decembrie 2009, vom deschide atelierul de jucării din ambalaje. Voluntarii Asociaţiei Ecosophia vă stau la dispoziţie cu un curs de „reciclat” artistic plus o prezentare video a ceea ce înseamnă „artă din deşeuri” în lume.
  4. În ziua de Crăciun, sau în apropierea ei, vom face un spectacol de colinde şi obiceiuri de Crăciun. Vom invita toţi apropiaţii noştri dar şi un grup de copii şi bătrâni aflaţi în dificultate. Trebuie să învăţăm să îi ajutăm şi pe cei mai puţin norocoşi ca noi.
  5. Ecosophia cu sprijinul Regiei Naţionale a Pădurilor va dărui fiecărei şcoli, câte un brăduţ viu, care va fi împodobit cu obiecte realizate în cadrul proiectului.
  6. Cel mai frumos Crăciun va fi premiat: premiul pentru grupurile din provincie, va fi o excursie la Bucureşti unde vom face un tur al muzeelor.                                                     
 05-11-2009

Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.