Tabăra de Vară - Detalii despre program

Arhiva evenimente

- ATENTIE!

ATENTIE!

REGULAMENT CONCURS

La fiecare etapă regională vor participa echipele şcolilor din zonă, respectiv fiecare etapă acoperă 4 / 5 judeţe.

Condiţii de participare:

ATENTIE! PENTRU A PUTEA PARTICIPA LA CONCURS, COPIII TREBUIE SA FACA PARTE DIN CLUBUL ECOLOGIC „ÎMPREUNA PENTRU NATURĂ” ÎNFIINŢAT ÎN ŞCOALA LOR SAU COPII MEMBRI AI ALTOR CLUBURI ECOLOGICE PARTENERE ALE CLUBURILOR „ÎMPREUNĂ PENTRU NATURĂ”

1. Echipa:

a. formată din 11 elevi, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani

b. are nume

c. are căpitan de echipă

d. are un slogan

e. are o mascotă

Sugestie: În echipă trebuie să existe un „deştept” , un „puternic”, un „învăţat”, un „filozof”, un „curajos”, un „ şmecher”, un „strateg”, un „ împăciuitor”, un „visător”, un „harnic” şi „căpitanul” care să-i conducă pe toţi.

2. Probele din concurs:

• Ecologizarea : fiecare echipă trebuie să strângă în 60 de minute cât mai multe deşeuri, pe categorii: sticlă, metal, pet şi hârtie. La sfârşitul probei se cântăresc. Profesorii nu au voie sa participe alaturi de copii, ei asteapta la linia de sosire. Orice gest sau tentativa de a trisa (fier in saci de plastic, adunarea deseurilor din tomberoane, sau sticle cu apa sau pamant etc) aduce descalificarea echipei.

În funcţie de greutatea deşeurilor strânse se stabileşte clasamentul primei etape.

• Prezentarea artistică: fiecare echipă trebuie să prezinte zona pe care o reprezintă, cu toate valorile ei naturale şi culturale. Prezentarea trebuie făcută artistic, lăsând la latitudinea fiecărei echipe felul şi mijloacele pe care le consideră necesare. Durată prezentare: MAXIM 5 MINUTE.

Pentru proba artistică, juriul va acorda note de la 1 la 10 fiecarei echipe. Acesta va fi corelat cu punctajul de la prima probă. Se va face un clasament intermediar. Vor rămâne în competiţie doar primele 5 echipe.

• Salvarea pădurii: Fiecare echipă primeşte o misiune adusă de spiriduş. Fiecare misiune are o culoare. Misiunea dă indicii cu privire la obiectul magic care trebuie găsit. În joc sunt 5 obiecte magice, fiecare reprezentând un element: focul, apa, aerul, lemnul, pământul. Parcurgând un traseu, conduşi de ghicitorile ascunse în pădure, echipele pot descoperi obiectul căutat. Raspunsul corect dat spiridusilor valoareaza 10 puncte, iar orice indiciu primit va fi depunctat cu 0,25 puncte. Daca echipa reuseste sa duca piatra magica zanei va fi recompensata cu 50 pct.

ATENTIE: Daca se foloseste un limbaj neadecvat sau copiii sunt agresivi cu spiridusii sau capcaunul, echipa va fi descalificata.

Ghicitorile pot fi dezlegate doar dacă cunoaştem câteva lucruri esenţiale despre natură. Pentru cei care n-au învăţat la şcoală, organizatorii au pregătit un discurs de deschidere care ascunde multe informaţii esenţiale pentru concurs. De aceea copiii trebuie să-i asculte cu mare atenţie.

Personajele fantastice au dreptul să-i ajute sau să le pună întrebări copiilor. Cine nu ştie să răspundă pierde puncte şi timp. Timpul este esenţial pentru că se punctează. Cine este prins de căpcăun este depunctat cu 20 puncte iar fiecare sapca luata sau pierduta inseamna 5 puncte in minus pentru echipa. Dar dacă echipa nu are curajul să-l înfrunte nu va putea ajunge la punctul de „Sosire”.Timpul va fi cronometrat si premiat astfel: cel mai bun timp 100 de puncte, timpul al doilea 90 de puncte s.a.m.d.

Fiecare etapă regională va avea câte o echipă câştigătoare, care va reprezenta ecoregiunea în finala naţională. La fiecare etapă copiii vor primi echipamentul de concurs – tricou şi şapcă, premii, diplome şi materiale informative despre protecţia mediului.

Câştigătorii finalei naţionale vor participa la finala internaţională, alături de echipele participante din străinătate.

Marele premiu al finalei naţionale este o excursie într-un parc natural din străinătate pentru întreaga echipă.19-07-2009

Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.