Tabăra de Vară - Detalii despre program

Arhiva evenimente

- Săptămâna mediului tău

Săptămâna mediului tău

“Ziua mondială a mediului” se sărbătoreşte în fiecare an, pe 5 iunie.

Această zi, a fost aleasă de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1972, să reamintească lumii întregi, cât de importantă este protecţia mediului şi folosirea raţională a resurselor naturale.

Tot în 1972 s-a înfiinţat şi Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu, cunoscut sub prescurtarea UNEP, care şi-a propus ca, în fiecare an, în data de 5 iunie, în toată lumea să fie organizate evenimente, care să atragă atenţia opiniei publice asupra mediului, a naturii şi a atitudinii pe care fiecare dintre noi trebuie să o luăm, pentru a asigura un viitor atât omenirii, cât şi vieţii pe Pământ.

Pentru a marca acest deziderat al tuturor naţiunilor lumii, anul acesta,

Ministerul Mediului, susţinut de Televiziunea Română, de Ministerul Învăţământului prin Inspectoratele Şcolare, şi de Primăria Capitalei, a organizat o serie de evenimente în săptămâna 1 – 6 iunie 2009, cu titlul “Săptămâna mediului tău”.

Numele nu a fost ales întâmplător, ci el se vrea un îndem la atitudine, acţiune şi responsabilitate pentru fiecare român.

Luni, 1 iunie, este ziua dedicată copiilor. La ora 12, în holul Ministerului Mediului, reprezentanţi ai copiilor din România, vor înmâna Ministrului, domnul Nicolae Nemirschi, o scrisoare concepută de ei şi care conţine, în cuvinte simple, de copil, ce şi-ar dori să facă oamenii mari, pentru mediul în care ei cresc şi pentru natură.

Această scrisoare, a devenit deja o tradiţie, fiind al şaselea an în care copiii o compun, în cinstea “Zilei mondiale a mediului”.

La ora 12,15 în Piaţa Constituţiei, aşteptăm 2000 de copii, membrii ai cluburilor “Împreună pentru natură” patronate de Asociaţia Ecosophia şi elevi ai 170 de şcoli din Bucureşti, care se vor aşeza în aşa fel, încât din corpurile lor vor construii un copac uriaş. Apoi, acelaşi arbore de peste 8000 de metrii pătraţi, va fi desenat cu cretă, ca măcar pentru o zi, în faţa Parlamentului României să crească un copac însufleţit de copii.

Evenimentul va fi transmis în direct de TVR3.30-05-2009

Comunicate de presă

Articole

Bizonii au fost la Bucureşti!

Vine nationala

Echipa TVR e aproape completa!


LINKURI UTILE

Carousel Component Example - JavaScript Load
  Website realizat de www.csdesign.ro © 2010
Copyright 2010 © Ecosophia. Toate drepturile rezervate.